sunnuntai 19. huhtikuuta 2015

Enemmistöllä hesalaisista ei ole autoa

HUOM! Yhdistyksen uusi osoite: www.enemmisto.fi

Helsingissä liikennekäytössä olevien henkilöautojen määrä on tuhatta asukasta kohden laskenut vuodessa 2007 kerrassaan 9 %. Kaupungissa oli liikennekäytössä 235 000 autoa. Keskustassa ja kantakaupungissa autoliikenne on vähentynyt, esikaupunkialueella taasen autoilu on lisääntynyt. 

Pääkaupunkiseudulla autoillaan muuta Suomea vähemmän. Liikennekäytössä olevia autoja on noin 380 tuhatta asukasta kohden ja koko Suomessa 470. Kantakauapungin rajan arkipäivänä ylittää 870 000 tuhatta henkilöä, joista suurin osuus eli lähes 60 % kulkee joukkoliikenteellä.

Kyllä suurin osa auton omistajistakin myös kävelee ja pyöräilee joskus. Siten irvailu yhdistuksemme nimestä on ontuvaa.

© Niklas Sjöblom/taivasalla.net
http://www.hel.fi/hel2/ymk/vk2006/ysty.html (19.4.2015)

Miksi tuollainen korpierämaan lammen kuva?

Tuo lampi kolmen kilometrin päässä Helsingin Kauppa- tai Hakaniemen torilta. Onko se mahdollista? Kyllä!

Enemmistön kevätpörriäinen 1/15 ilmestyy ensi viikolla heti eduskuntavaalien jälkeen eli emme voi enää ratkaisevasti vaikuttaa vaalitulokseen. Lehden teemana on Helsinki. Yleiskaava on jälleen uusiutumassa. Lehdessä on myös juttu tuosta lammesta ja sen ympäristöstä. Lehti tulee jäsenille ensi viikolla ja se on myytävänä Espan Akateemisen lehtihyllyllä.

Enemmistön kevätkokouksessa 28.4. klo 18 päärautatieaseman ravintola Pullmanin kabinetissa arkkitehti Olli Hakanen alustaa aiheesta "Pyörät kiskoilla". Tarkempaa tietoa alustuksen sisällöstä löytyy uusilta nettisivuiltamme.

Lämpimästi tervetuloa tilaisuuteemme!

Yhdistyksen uusi osoite: www.enemmisto.fi

Ei kommentteja: