sunnuntai 26. helmikuuta 2012

PAIKALLISLIIKENNE KUNTALIITOSTEN YHTEYDESSÄ

yle.fi

Joensuulainen kirjailija Tuula-Liina Varis aloittaa kolumninsa Viikkolehdessä 23.2 napakasti toteamalla, ettei hänellä ole ajokorttia eikä hän ole autoa kaihoillut, Sitten Varis siirtyy ajankohtaiseen aiheeseen:

"En ole huomannut paikallisliikennettä ollenkaan otetuksi esille kuntaliitosten yhteydessä, vaikka se on ihan avainasemassa. Ihmettelen sitä. Onko maaseutu niin yksityisautoistunut, että julkisen liikenteen kehittämisen mahdollisuuskin on jostain muualta kuin tästä maailmasta?"

"Edullista joukkoliikennemallia romutetaan ihan valtion puolesta. Ministeriön toimesta alas ajetun kattavasti toimineen kimppakyydin sijasta on siirrytty Kelan maksamiin yksittäistaksikorvauksiin. Säästöä piti syntymän, mutta kustannukset nousivat pilviin. Kelan maksamia yksi matkustaja per taksi -matkoja maksettiin tammikuussa 8000 kappaletta. Vuonna 2010 Kelan maksamien matkakustannusten kokonaismäärä oli 250 miljoonaa euroa. --- Vertailun vuoksi: koko maassa joukkoliikenteen vuotuiset määrärahat ovat noin 40 miljoonaa euroa."

Ei kommentteja: