keskiviikko 4. heinäkuuta 2007

KUNNIAA POLLAREILLE

Suurihme Helsingissä on juuri tapahtunut. Kluuvikadun Aleksin puoleisiin päihin on palautettu metallipollarit eli kummallekin puolelle katua se keskeltä puuttuva rautatolppa. Näin vauhdikas läpiajo toivottavasti loppuu kokonaan. Toivottavasti Mikon kävelykadun Aleksin puoleisiin päihin myös palautetaan rakkaat tolpat.
Toinen suurkehun aihe on Yliopistokadun komeat pollaririvistöt Porthanian kohdalla. Kertaheitolla Porthanian sisääntulopiha on täysin rauhoittunut autoista.
Jokainen esimerkiksi Pariisissa, Lontoossa ja Brysselissä käynyt on huomannut jopa kilometrienkin pituiset siistit tolparivistöt suojaamassa jalankulkua. Helsingissä röyhkeästi lisääntynyt tapa parkkeerata autoja kokonaan jalkakäytäville on saatava kuriin. Lappu-Liisat eivät tähän pysty. Esim. Tukholmassa heitä on moninkertainen määrä. Lisäksi sakkomaksu on liian pieni pelotteeksi. Hyvä esimerkki tästä on Espan Akateemisen kirjakaupan eteen jatkuvasti koko päiväksi pysäköity valkoinen limousiini. Se toimii striptease-hämäräluolan pitkänä mainoksena. Auto vie kahden normaalikokoisen kärryn paikan. Seksifirmalle yksi sakkolappu päivässä on hyvin mitätön hinta edustavasta mainospaikasta turistivirtojen varrella.
Enemmistö r.y. esittää tiukasti lisää pollareita!

Ei kommentteja: