torstai 24. toukokuuta 2007

Taasen se valitus alkaa

Kesä on aivan edessä. Taasen alkaa tuo ikuisesti toistuva medianäytelmä, jonka kaikkien tv-kanavien uutistoimittajat osaavat ulkoa. Mennään haastattelemaan lähimmälle huoltoasemalle autoilijoita bensapumpun viereen. "Meneekö tämä 5 sentin korotus viimeisen kipurajan ylitse?" Autoilijoiden vuorosanat ovat suoraan samasta käsikirjoituksesta. "P***le, kyllä menee!!
Miksi ilman muuta hyväksytään, että asuntojen hinnat nousevat muutaman prosentin vuodessa kuten muutkin maksut hillityn inflaation mukaisesti. Nyt taasen toimittajat jankuttavat, että ollaan lähestymässä viime vuoden kesän alun tasoa. Haloooo! Eikö bensan hinta saa nousta samalla tavalla kuin muutkin hinnat. Tosiasiassa esim. 1960-luvun alussa ja 1970-luvun öljykriisin aikaan bensan hinta oli ansioihin nähden olennaisesti kalliimpaa kuin nykyään.
Tulkaapa toimittajat vaihteeksi kysymään periaatteelliselta jalankulkijalta, joukkoliikenteen käyttäjältä tai työmatkapyöräilijältä, voisiko bensan hinta nousta samaa tahtia kuin muutkin kustannukset. Todennäköisesti saisitte toisenlaisen vastauksen kuin tarkoituksenhakuisesti valituilta yksityisautoilijoilta.

Risto "tiukkapipo" Larjavaara

Ei kommentteja: