keskiviikko 9. toukokuuta 2007

KAIVOPUISTON MOOTTORITERRORISMI

Kaivopuisto rantoineen pitäisi olla nimensäkin mukaisesti jalankulkijoiden paratiisi. Eräs kaivopuistolainen jäsenemme lähetti postia viestittäen suunnitelmista tehdä Ehrenströmintielle Mutteri-kioskin viereen "moottoripyöräkulttuurin kohtauspaikka". Valtakunnallinen MotOrg ry:n hakemuksessa toivotaan, että pysäköintialueesta tulisi "ikään kuin jatkuva moottoripyöränäyttely kaupunkilaisten iloksi, jonne tullaan moottoripyöräilemään ja katsomaan pidemmänkin matkan päästä". Kaivopuistotyöryhmä esittää Helsingin kaupunkisuunnittelulautakunnalle, että moottoripyörien erityinen pysäköintialue Ehrenströmintiellä Kaivopuiston rannassa Mutteri-kioskin kohdalla ei ole asianmukaisesti perusteltavissa. Sen vuoksi he vaativat, että puistovyöhykkeen sijasta moottoripyörien kohtaamispaikka sopisi häiritsemättä esim. telakan läheisyyteen.
Viimeisen tiedon mukaan Kaivopuistotyöryhmän kirjelmä on sittenkin lähetetty erilaisten venkoilujen jälkeen kaupunkisuunnittelulautakunnalle valmisteltavaksi.
Enemmistö ry on viimeiset 39 vuotta ihmetellyt, miten vuodesta toiseen puistorauha ja jalankulkijoiden viihtyisyys on vähentynyt yhä lisääntyneen "cruisailu-kulttuurin" takia. Rantatiestä on muodostunut lapsellinen kerska-autojen ja Harrikka-nappuloiden diivailupaikka.
Kukaan ei tarvitse kaunista rantatietä välttämättömiin läpiajoihin. Siksi ainakin kesäkaudet se voisi olla puistomainen kevyen liikenteen paratiisi!

Risto Larjavaara

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

... Vittu Risto sä oot yössä...

Anonyymi kirjoitti...

risto, vedä päähäs ... ei näin.