tiistai 18. joulukuuta 2007

PYSÄKÖINNINTARKASTAJASTA TULLUT TOIVEAMMATTI!

Onko tämä totta vai viinien huumaa? Totta se on. Enimmillään hakemuksia on tullut Helsingin kaupungin rakennusvirastoon 470 yhdellä hakukierroksella. Heistä 30 on otettu haastatteluun ja vain 10 pääsi koulutukseen. Valtaosa hakijoista on ollut miehiä. Onko tulevaisuudessa "lappuliisoista" tulossa "lappulasseja"? Kaikille kahden kuukauden koulutuksen jälkeen on tiedossa työpaikka.

Tukholmassa pysäköinnintarkastajia on noin kymmenkertainen määrä ja sen huomaa katukuvassa. Jalkakäytäville parkkeerattuja autoja ei näe juuri ollenkaan. Helsingissä tämä taasen on maantapa tai oikeammin "kaupungintapa" Katsokaa vaikkapa Mechelininkatua.

Iltapäivälehdet uutisoivat säännöllisesti kohuartikkeleita, joissa suuttunut autoilija uhkailee tai käyttää jopa väkivaltaa autollaan tai nyrkillään lappuliisoja kohtaan. Väistämättä tulee mieleen, että välillä tämä on tarkoituksellista esimerkin näyttöä. Lappuliisat muka liian herkästi antavat lappuja. Yleisönosastoissa ammattikuntaa voidaan solvata mielinmäärin.

Jokainen ajatteleva autoilijakin tajuaa, että pysäköinnintarkastajat ajavat paljolti autoilijoiden etuja. Ilman heitä parkkipaikkoja olisi vaikea löytää, koska vaihtuvuus olisi vähäistä.

Iloitkaamme, että alalle on paljon hakijoita. Toivokaamme, että Helsinki perustaisi paljon uusia virkoja. Näin kaupunkikuva kohenisi, jalankulkijoiden turvallisuuden tunne paranisi, puistot kaunistuisivat ja kaupunkikin saisi paremmin rahaa ammattikunnan palkkoihin. Totuushan on, että ei kaupunki parkkimaksuilla juuri rikastu.

Risto Larjavaara

Ei kommentteja: