perjantai 14. joulukuuta 2007

LIIKENNETURVAN SYYSKOKOUS

Enemmistö ry:n edustaja DI Matti Kosola valittiin hallitukseen Suojattoman liikenteen mandaatilla varamieheksi DI Juhani Tenhuselle (SULI). Ensi vuosi on ikääntyneen Suomen ilmentymä: Rahtarit 35 v, Enemmistö ry 40 v, Autokoulut 70 v ja Autoliitto 90 vuotta.

Liikenneturvan painopiste ensi vuodelle on moottoriajoneuvon turvallisuus, mikä tarkoittaa etenkin mopojen ja moottoripyörien huolestuttavaa tilannetta. Kampanjointiin on todella aihetta!

Kokouksen jälkeen kuultiin STM:n projektipäällikön Ismo Tuomisen esitelmä "Alkoholiohjelmasta". Tavoite 0,2 promillea oli vähällä toteutua ministeri Luhtasen aikana ja ilmeisesti toteutuukin lähiaikoina.

Ennuste vuodelta 2004 alkoholin kulutuksen suhteen on toteutunut tarkasti. Alkoholistien määrä on noussut 400 000:sta 600 000:een. 20% miehestä ja 10% naisista on alkoholisteja. Tilanne näkyy niin terveys- kuin liikenneasioissa.

Etyylialkoholi ei nyt keksittynä pääsisi lainkaan ihmisten käsiin ja teollisuuskin tarvitsisi erityisluvan sen käyttöön. Siksi se on siirretty kemikaalilistan käsittelyssä viimeiseksi eli 4800:nneksi. Lisätietoja STM:n esitteistä ja netistä.

Ei kommentteja: