keskiviikko 4. heinäkuuta 2012

PÄÄKIRJOITUKSEMME JA VOIMA -lehti


Voimalla on tapana siteerata juttujamme "Muut lehdet" -palstalla. Niin nytkin 5-6/12 -numerossa. Näin lainattiin pääkirjoituksemme alkua:

Saamme jatkuvasti lukea ja kuulla mediasta, miten autoilijoita kiusataan yhä kohoavilla hinnoilla. Jos polttoaineen hinta nousee vähänkin, niin heti toimittajien laumat ovat huoltoasemien bensapumppujen äärellä toistamassa vakiokysymystään "onko nyt menty lopullisesti kipurajan ylitse". Ikinä he eivät tule tätä kysymään jalankulkijoilta, pyöräilijöiltä tai joukkoliikenteen käyttäjiltä."

Espan Akateemisessa on vielä kuukauden ajan myytävänä 1/12 -lehteämme naurettavaan yhden euron hintaan. Utsjoella tämän lukevan ei kuitenkaan malttamattoman jännityksen riivaamana tarvitse matkustaa Helsinkiin saadakseen lukea pääkirjoituksen loppuosan. Julkaisemme sen nimittäin nyt:

Tervetullut haastattelu oli Ylen ykkösuutisissa 5.4. Tilastokeskuksen kehityspäällikkö Ilkka Lehtinen todisteli siinä tarkoilla luvuilla, että autoilun kustannukset ovat nykyään jopa halvempia kuin 20 vuotta sitten. Vuosina 1992 - 2012 kuluttajaindeksi on noussut 38,7 prosenttia ja uusien autojen hinnat 5,5 %. Autot maksavat siis suurpiirtein saman verran kuin 20 vuotta sitten, vaikka palkat ovat sinä aikana kaksinkertaistuneet. Bensan hinta ei ole suinkaan suurin tekijä autoilun kokonaiskustannuksissa ja modernit autot kuluttavat paljon vähemmän kuin 20 vuotta sitten. Eipä tätä toista totuutta antanutta uutispätkää ole siteeranneet muut mediat. Miksiköhän?

Ei kommentteja: