tiistai 26. kesäkuuta 2012

JUHANNUSJUNA

Juhannusjunan kulkureitti 


Juhannusjuna pääteasemallaan Rovaniemellä. Kuva: Yle (http://yle.fi/uutiset/ylen_juhannusjuna_saapui_rovaniemelle/6191545. 26.6.2012)


Yle ja VR ansaitsevat kiitoksen suorasta 13 tunnin lähetyksestä Helsingistä Rovaniemelle. Sääkin suosi täydellisesti eli valoisa yö ihmetytti varmasti Ranskassa ja Saksassa, jonne myös junamatka suorana lähetettiin. Alku oli komea. Helsingin Rautatieasemaa lähestyttiin helikopterikuvilla Suomenlinnan suunnalta. Tampereelle asti ilmakuvat olivat näyttäviä, koska oli isoja järviä ja kaupunkeja. Parkanosta eteenpäin maisemat olivat tylsempiä. Ikuisia metsiä ja turvesoita radan varressa.

Norjasta tuotu idea oli hyvä, mutta Oslon ja Bergenin välinen junamatka oli maisemiltaan ymmärrettävästi paljon huikeampi kuten myös Hurtigrutenin reitti. Siksi Suomessa tarvittiin enemmän oheisohjelmaa. Iiro Rantala on Jukolan Jussin näköinen monilahjakkuus. Tango ja sauna on varmaa tavaraa. Onko muuten ikinä ollut saunavaunua Suomessa?

Sisävesilaivakierros Savonlinnan ympäristössä suorana lähetyksenä olisi varmaan eksoottinen idea lähetettäväksi muihin maihin!

Ei kommentteja: