torstai 9. syyskuuta 2010

SANAT PUHUVAT PUOLESTAAN
Tässä kaksi juttua saman päivän Hesarista (6.9). Lukija ehkä löytää teksti- ja sisältöanalalyyttisesti jotain tahattoman ristiriitaista ja hauskaakin.

Aluksi suorasanainen lainaus toimittaja Seija Sartin kolumnin alusta:

"Helsingin Pohjoisesplanadi on Suomessa se katu, jonne tullaan näkemään ja näkymään. Autotonta Pohjoisespaa haikailevat unohtavat, että osa tätä ilmiötä ovat kadulla hitaasti lipuvat hienot autot:taideteoksiksi kunnostetut amerikanraudat ja kadehdittaviksi hankitut avoautot. Toimimattomia liikennekokeiluja Espalla on ennestään nähty joka ikinen kesä. Katutöiden takia Espalla ei ole päässyt autolla mihinkään. Oma ennätykseni on tasan tunti Katajanokalta Stockmannin kulmalle - väki ja tavarat oli pakattu autoon, koska nelosen raitiovaunusta ei ole yhteyttä Saaristomeren yhteysaluksiin."

Sitten Henri Koskisen yleisöosastokirjoitus " Jatkuva jarruttelu ja kaasuttaminen saastuttavat". Suora lainaus puolivälistä loppuun:

"On huomattavasti kuluttavampaa käyttää hetkeksi pysähdyksissä 1500- kiloinen peltilehmä taajamanopeudesta kuin 70-kiloinen nisäkäs kävelyvauhdista. Tämän mukaan toimin myös ollessani itse ratin takana. Kun jarrutat ja taas kaasutat, saastutat. Tämän huomioiminen ei tee suomalaisesta liikennekäyttäytymisestä rahvaanomaista, päinvastoin."


Risto Larjavaara

1 kommentti:

Huuhkaja kirjoitti...

Espalle tuleva autoilija vain hyvää hyvyyttään puhdistaa yhteistä kaupunki-ilmaamme. ;)