maanantai 29. maaliskuuta 2010

VIISASTA PUHETTA POLIISILTAHesari otsikoi 13.2: "Kamerat tulossa suojateiden valvontaan Helsingissä." Viime vuonna joka toinen jalankulkijan onnttomuus tapahtui SUOJATIELLÄ. Otsikon viisas liikennepoliisi on Dennis Pasterstein, joka laukoo haastattelussa reippaasti:

"Kun tulee keskustaan, on ajotapaa muutettava. Autoilijan pitää ymmärtää, ettei suojatien eteen pysähtyminen ole vapaaehtoista." Komisarion mukaan suojateille kaahaaminen on nimenomaan helsinkiläinen ongelma. Autoilijat odottavat kantakaupungissa ajamisen olevan yhtä sujuvaa kuin kaupungin ulkopuolella.

Pastersteinin meilestä liikenteessä suurin vastuu on aina vahvimmalla: "Punaisia päin kävellessään jalankulkija vaarantaa vain oman henkensä, mutta punaisia päin ajava uhkaa toisen henkeä."

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Luulisi jo lainsäätäjiä hävettävän, kun muut maat nuijii seepralait hetkessä ja muuttavat myös kulttuurin ja käytöksen yhtä nopeasti. Tukholmassa on turha jutella virkamiesten kanssa, jos ei ole päästänyt jalankulkijaa yli suojatien. Siellä voi suoraan ojentaa kortin ikkunasta. Hyllylle menee kahdeksi kuukaudeksi ja sakko nopeurajoituksesta riippuen. Mitä pienempi nopeusrajoitus, sen suurempi sakko. Normaali 3000sek.

Suosittelin eräälle kunnallispoliitikolle, että otetaan siirrettävät painonappivalot kayttöön ja viedään niitä sinne, missä kuria ei ole esim. Manskun valottomat suojatiet. Pidetään sitä siinä 1kk ja jalankulkija saa napista valon heti itselleen. Mietitään sen jälkeen uudelleen sujuvuutta ja lain noudattamista. Ja eikun valotolppa seuraavaan ongelmapaikkaan.

Vielä kun saisi nuo "läskiniskat" 1200 auton voimalla näyttämään ja lobbaamaan hyvää käytöstä. Niin ja tietenkin lain noudattamista!

/jari