maanantai 22. maaliskuuta 2010

JÄRKI VOITTI PYSÄKÖINNINVALVONNASSAVuosia kestänyt venkoilu ja saivartelu yksityisestä pysäköinninvalvonnasta on päätynyt ParkComin voittoon. Korkein oikeus päätti, että kiinteistön omistajalla on oikeus hallita omaa aluettaan ja siten sopia yksityisen pysäköintivalvontayrityksen kanssa virhemaksuista. Hovioikeuden päätöksen takia ParkComin ja Parkpatrolin toiminta oli keskeytyksissä yli vuoden.

Oikeusministeriön työryhmä esittää järkeviä uudistuksia holtittomaan pysäköintikulttuuriin. Väärinpysäköinnistä voitaisiin periä 80 euroa nykyisen 50 euron sijasta eli summa nousisi samaan kuin päkaupunkiseudulla joukkoliikenteessä liputta matkustamisesta.
Vihdoinkin Suomeenkin ollaan esittämässä rengaslukkoa. Törkeissä toistuvissa tapauksissa yhdistelmänä voi olla auton siirto
ja/tai rengaslukko. Vaikutusvaltainen Autoliito vastustaa yllättäen liikenneturvallisuuteen vedoten rengaslukkoa. Lienee itsestäänselvää, ettei rengaslukkoa laiteta vaikka törkeästi raitovaunukiskoille parkeerattuun autoon tai lukita vaaralliseen paikkaan. Pääasia rengaslukkkopelotteella on ennaltaehkäisevyys. Nykyisen yhdellä 40-50 euron virhemaksulla autoja makuutetaan päiväkausia. Kalliossa on tapaus, jossa jääräpäinen kuljettaja on saanut kymmeniä virhemaksuja jatkuvasti toistuvasta suojatiellä pysäköinnistä. Jostain syystä maksuja ei saada perittyä. Tällaisessa tapauksessa auton siirto suojatieltä ja rengaslukko purisivat aivan toisella tavalla.
Työryhmän esitys menee lähitulevaisuudessa lausuntokierrokselle. Toivottavasti uusi laki saadaan voimaan vielä tämän eduskunnan aikana.

Ei kommentteja: