torstai 10. joulukuuta 2009

Suojatieonnettomuuksien lisääntyminen pakottaa tositoimiin


Suojavarusteiden hankintaan KELAn tuki


Suojatiet ovat muodostuneet niin vaarallisiksi, että niiden poistamista harkitaan. Näin pitkälle ei kuitenkaan heti aiota mennä vaan säädetään laki, että suojatien ylittäjän on käytettävä kypärää ja neljää herkästi laukeavaa turvatyynyä, yksi joka ilman suuntaan. Tyyny laukeaa myös nyrkistä, mikä on mukava lisäetu levottomilla kaduilla.

Kun esittää kaupassa selvityksen taloudellisesta tilanteestaan tiliotteiden ja verotustodistusten avulla niin voi saada KELAn tuen em. varusteisiin.


Autoilija voi saada korvauksen rutuista

Suojatietä käyttävän on myös pantava joka taskuun räjähtävä väripanos. Silloin autoilijan on helppo vaatia korvaukset vahingoista, joita auton yli tai alle kävellyt on aiheuttanut, koska yhä useampi kiirehtii paikalta tärkeisiin juttuihinsa. Väri on liuotinpesun kestävä, jotta mitään epäselvyyksiä ei voi syntyä.

Väri kerrotaan julkisuuteen, että autoilijat voivat valita autonsa värin järkevästi.

Pikkujouluterveisin
Matti Kosola

P.s. Enemmistön johtokunnan jäsen Matti Kosola valittiin toissapäivänä Liikennturvan hallitukseen varsinaiseksi jäseneksi vuosille 2010-2011. Varajäseneksi valittiin Suomen Liikenneliiton Juhani Tenhunen. He edustavat hallituksessa "Suojaamatonta liikennettä". Näin jalankulkijankin ääni tulee paremmin esiin aika "autoliikennevaltaisessa" porukassa.

Ei kommentteja: