torstai 28. toukokuuta 2009

SENAATINTORIN SEUTU JALANKULKIJAN PARATIISIKSIEnemmistö on innoissaan torikortteleiden liikennesuunnitelmasta. Miksi? Nykyhetkellä Helsingin kaunein ja keskeisin vanha korttelialue on ikävä paikka jalankulkijalle.
Suunnitelmissa on monia mainioita ehdotuksia:
- Kauniin Senaatintorin pohjoisreunan Hallituskadun autoliikenne on täysin turhaa ja torin tunnelman rikkovaa. Katu muutetaan torialueeksi.
- Kapea Katariinankatu muutetaan kävelykaduksi. Ratikat siirtyvät Unioninkadulle.
- Jalankulkualueita laajennetaan.
- Empire-keskustan sisäpihat saadaan houkutteleviksi jalankulkureiteiksi laadukkain pintameteriaalein ja valaistusten avulla.
- Autopaikkoja kielletään sisäpihoilta.


Aiheellista kritiikkiä on esitetty ratikkaliikenteen puuroutumisesta Unioninkadulla. Siksi Katariinankadulle on jätettävä kiskot varareitiksi. Kyllä ne kävelykadulle sopivat.
Haluan heittää sadan vuoden takaisen todellisuuden ihan realistisena mahdollisuutena eli ratikkakiskot yhteen suuntaan Pohjois-Espan jalkakäytävän reunaan. Aleksilta voisi poistaa toisen kiskoparin ja saada kadusta olennaisesti parempi kävelykatu. Kadulle voitaisiin
istuttaa puurivistöt. Jättikallis huoltotunneli on lähiaikoina valmistumassa ja kaikki tavaraliikenne pitää hoitaa Aleksin liikkeisiin sitä kautta. Näin jalkakäytäväpysäköinti saadaan loppumaan.

Risto Larjavaara

Ei kommentteja: