sunnuntai 26. huhtikuuta 2009

KEVÄTKOKOUKSESSA PYSÄKÖINNINVALVONNASTA KUULTUAJohtava pysäköinnintarkastaja Otto Kuitunen selvitti lukuisia kysymyksiä. Pahantahtoiset tahot jaksavat toistaa vuosikymmenestä toiseen, miten kaupunki rahastaa viattomia autoilijoita. Tosiasiassa homma ei ole mikään suuri rahasampo ja rahat tilitetään kaupungin yhteiseen kassaan eli valtaosin sosiaalitoimeen. Henkilökohtaisia bonuksia ei ole.

Päälinjaus on turvallisuus ja avoimuus. Kuitunen painottikin juuri avoimuutta. Yksityisillä firmoilla tuo nopea rahastusmentaliteetti on keskeisempää. Yksityiset tahot (esim. taloyhtiöt) voivat tehdä sopimuksia myös kaupungin pysäköinninvalvonnan kanssa. Ylläolevassa kuvassa on esimerkki hyvin toimivasta valvonnasta. Ennen kylttiä ja sopimusta Vuosaaren uimahallin edusta oli varsinainen itsekkyyden pesäke. Nykyään holtiton pysäköinti on saatu kuriin.

Tukholman malli pitäisi saada Helsinkiinkin. Siellä on kolmiporrastus haitan vakavuuden suhteen. Esim. invalidipaikan valtaamisesta tulee suurempi sakko kuin "mittarimyöhästymisestä".

Kuitunen hiukan ihmetteli yksityisen pysäköinninvalvonnan myönteisyyttämme. Toki Enemmistö vaatii kunnallisen valvonnan laajentamista. Virkoja reippaasti lisää ja sillä selvä. Nykyisillä resurseilla kunnallinen ei kuitenkaan pysty hoitamaan kaikkea. Siksi puolustamme yksityisen pysäköinnin laillistamista nopeasti pohjoismaiseen malliin. Pääasia on, että autoilijat eivät pääse terrorisoimaan yhteisiä puistojamme, jalkakäytäviä ja kevyen liikenteen väyliä.

Risto Larjavaara

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Just want to say what a great blog you got here!
I've been around for quite a lot of time, but finally decided to show my appreciation of your work!

Thumbs up, and keep it going!

Cheers
Christian, iwspo.net