tiistai 25. marraskuuta 2008

ENEMMISTÖ PUOLUSTAA ParkComia

Tänään oli Metro-lehdessä Timo Harakan "Autoilevat vauvat" -kolumni. Siinä hän kysyy, miksi kukaan ei puolusta ParkComia. Lainataanpa Harakkaa:

Tämän kaiken todistaa keskustelupalstoilla ParkComiin vuodatettu valtava kauna. Yhtiölle on jopa omistettu sivustoja, joilla sakotetut vatvovat kohtaloaan... Tietysti nämä pyyteettömät oikeussoturit ovat kannelleet kaikkialle ja tehneet poliisille tutkintapyyntöjä. Ja nyt myös hovioikeus tukee heitä, meitä koukkaantuneita vauvoja. Jos laki estää oikeuden - ja järjen - niin se on suomalaisesta hyvä laki. ...ParkComin vastustaminen on yhtä älyllistä kuin HKL:n
lipuntarkastajien halveksunta.

Enemmistön mielestä on itsestäänselvää, että kiinteistön omistaja määrää pysäköinnin ehdot. Otan esimerkiksi Vuosaaren Columbuksen. Siellä on muutama parkkiruutu Alkon ja S-marketin oven edessä invalidipaikoille. Ennen ne olivat täynnä riskejä "aivoinvalidimiehiä". ParkCom teki sopimuksen kiinteistön kanssa ja paikalle ilmaantui asiallinen kyltti. Senjälkeen oikeiille invalideille on löytynyt parkkipaikka!

Toivottavasti korkein oikeus peruu hovioikeuden omituisen päätöksen. On nopeutettava lainsäädäntöä, jotta yksityisillä parkkialan yrityksillä on selkeät lait puolellaan. Naapurimaamme Ruotsin lakikirjat voisivat olla avuksi.

Risto Larjavaara

Ei kommentteja: