maanantai 24. syyskuuta 2007

KEHUJA VUOSAAREN SATAMALLE

Männä aikoina oltiin monta mieltä suursataman paikasta. Pulinat pois ja katse tulevaisuuteen. Parin vuoden sisällä Vuosaaren satamasta kulkee jo pitkiä tavarajunia. Enemmistöläisenä on upeata seurata, josko suuri osa sataman liikenteestä siirtyisi raiteille. Ainakin edellytykset ovat hyvät. Ratapiha on muhkea ja sinne johtaa toistakymmentä kilometriä pitkä tunnelirata pääradalta. Viime viikolla muurattiin peruskivi John Nurmisen logistiikkakeskukseen, jonne tulee raidettakin 300 metriä. Nurmisella on yli 800 omaa tavaravaunua. Keravalle ja muuallekin valmistuu vastaavia keskuksia, joissa raiteet ovat mukana.

Kyllä aika ajoi jo kauan sitten Länsisataman ja Sompasaaren satamaraiteet nurmettumaan eli junien kuljettamat tavaramäärät ovat olleet vähäisiä. Nyt herää toivo uudesta noususta.

Harras toive VR:lle ja Ratahallinnolle. Järjestäkää tunneliradan valmistuttua useampana viikonloppuna oikeilla matkustajajunilla tutustumismatkoja uuteen satamaan. Olen valmis maksamaan ensiluokan hinnankin tarvittaessa!

Risto Larjavaara

Ei kommentteja: