tiistai 15. heinäkuuta 2008

KESKIKESÄN SEKAMETELISOPPA


Aloitetaan siitä, että Enemmistö on aina edellä ja oikeassa. Toissablogimme aihe oli Euroopan junaistuminen. Tämän päivän Hesarissa kerrotaan tämän kevään junankuljettajakurssille hakeneen 2500 ihmistä ja vajaat 50 valittiin. Henkilöstöjohtaja Timo Koskinen: "Koko rautatiemaailma elää aikamoista nostetta ihan globaalisti."

Enemmistö mediassa
Heinäkuun alussa (1.7) oli useammassa lehdessä (mm. Länsi-Savo, Kansan Uutiset, Uutispäivä Demari) Sama juttu: "Työsuhdefillari voi korvata pilatestunnin". Siinä haastateltiin mm. Enemmistö ry:n puheenjohtajaa.

Jatketaan pyöräilyllä. Kyseinen pj. keksi fillaroida Helsingistä Porvooseen. Aluksi suututti valtavan Kehä III:n ja Itäväylän risteyksen kevyen liikenteen reitistöt. Lännestä itään väylä nousee ylös tunneleiden ja siltojen kautta, vaikka suorin ja tasaisin reitti olisi Itäväylän eteläpuolelta suoraan yhden rakentamatta jääneen alikulun kautta. Idästä tultaessa jokainen uusi pyöräilijä ohjautuu viitan puuttuessa umpikujaan satamakehän reunalle. Suurimmalla osalla Hesan ja Porvoon välillä on oma pyöräväylä. Söderkullan jälkeen kevyenliikenteen väylää puuttuu vajaat 10 km. Se on pantava kuntoon. Sitten koko väli olisi jo matkailuvaltti tyyliin fillarilla Porvooseen ja Runebergilla tai lättähatulla takaisin.
p.s. Vanha Porvoontie eli Kuninkaantie Hinthaaran ja Nikkilän kautta on mukava fillarireitti.

Kenen kaupunki - kaupunkiliikkujien puheenvuoroja la 6.9 klo 13-16 Vanhan ylioppilastalon Musiikkisali
Tavoite: Löytää konkreettisia ja toteuttamiskelpoisia keinoja pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen, pyöräilyn ja kävelyn olosuhteiden parantamiseksi. Alustajina alustavasti mm. apulaiskaupunginjoht. Hannu Penttilä, DI Pentti Murole ja useiden järjestöjen edustajia.
Lisätietoa jarmokalanti@hotmail.com

Ei kommentteja: