perjantai 6. huhtikuuta 2018

Näyttelyn avajaiset

Kuva: Risto Larjavaara

Tiistaina 3.4 entiselle Helsingin linja-autoasemalle tuli runsaasti väkeä polkupyörillä. Jouduin tosin ankarasti nuhtelemaan huonoista pysäköintitaidoista!

Itse tilaisuus onnistui erinomaisesti. Väkeä oli kymmenittäin. Yhdistysrekisterin listan (25.11.1968) 11 hallituksen perustajajäsenestä paikalla oli kaksi eli Jarkko Eerik Rahkonen ja Erkki Sakari Tuomioja.

Kuva: Risto Larjavaara

Ohjelmaa oli kuin ennenvanhaan maamiesseurojen tupailloista tai työväentaloilta eli runonlausuntaa, yksinlaulua ja puheita. Johtokunnan jäsenistä Tuomas Mänttäri lausui Nazim Hikmetin "Ihmisten enemmistö", Olli Orkoneva lauloi Bellmanin epistolan, Risto Larjavaara kertoi rakentamastaan näyttelystä ja Matti Kosola täytti täsmälleen 75 vuotta. Hänelle luovutettiin kokonainen henkilöauto 1950-luvulta. Merkki oli Peugeot 203.

Näyttelyvitriinissä on lisää rautaisia linja-autoja samalta vuosikymmeneltä (Dinky toys). Lisäksi siellä on kokonainen matkustajajuna höyryvetureineen (Märklin). Näyttely on avoinna lauantaihin 28.4. Vitriinit tosin lähtevät jo edellisen päivän aamuna.
           Ma-to 10-16 ja pe-la 12-16.

                       Hauskaa vappua!

                             Risto

Ei kommentteja: