torstai 3. heinäkuuta 2014

Aavekuskin arvoitus

http://kirjasto.poytya.fi/kilpailu/kummitusauto.jpg (3.7.2014)

Laitetaan näin sydänkesän kevennykseksi tositarina parin vuosikymmenen takaa Alahärmän (nyk. Kauhavaa) taajamasta. Jutun lähetti tamperelainen lukijamme.

Enemmistö/Majoritet 1/2014 muistutti taas aiheesta, josta olen aikonut lehteen kirjoittaa jo ajat sitten. Tämä on humoristinen tarina mutta samalla tositarina parin vuosikymmenen takaa Alahärmän (nyk. Kauhavaa) taajamasta.


Oli syksyn sumuinen ilta.

Löhösin sohvalla yksin kotona omakotitalossa Alahärmän Liinamaantiellä. Ovikello soi ja oven takana seisoi hiukan nuhjuinen mieshenkilö:"Autoni sammui tuohon kadulle,tulisitko vähän työntämään ....". Siinä asia.

Lähdimme tutkimaan tilannetta ja totesin etten noin kookasta autoa lähde työntämään, otetaan pihassa seisova kuplavolkkari ja vedetään sammunut käyntiin. Ehdotus sopi vieraalle,hinausköysikin löytyi ja saatiin kiinnitetyksi. Vieras istui autoonsa ja sitten minä kuplaan. Lisäsin asteittain kuplaan kierroksia ja kiihdytin nopeutta sopivan tasaisesti. Sitten tuli risteys,käännös jyrkästi oikealle. Ja yllätys. Hinattava puskikin suoraan ja kuplankin perä luisti kadun reunaan.

Hämmästykseni oli suuri. Hinattava auto oli tyhjä. Ovet kiinni ja auto aivan ehjä.

Tienoo täysin hiljainen.

Alahärmässä liikkui tuolloin juttuja mustapukuisesta liftarista joka hävisi yhtäkkiä jälkiä jättämättä. Kunnanjohtajallekin kuulemma oli käynyt näin :).

Minä tiedän nyt miltä tuntuu kun fyysisesti täysin havaittava ihminen katoaa autostaan. Se tunne ei unohdu koskaan.

No, löytyi kuitenkin selityskin. Olin juuri lähdössä takaisin tutkimaan outoa tilannetta kun vieras kävelee vastaani (valaisemattomalla kadulla) ja nolona selittää:"Jäin autosta". Sinähän menit autoosi, näin selvästi, kummastelin. "Joo mutta sitten huomasin että avaimet jäivät takaluukkuun ja lähdin hakemaan niitä kun sinä lähdit vetämään, huusin mutta et kuullut".

Tapahtuneen taustamuuttujia olivat tietysti valaisematon katu, Kuplan sumuiset ikkunat ja kierroksia ottavan Kuplan järeä ääni.

MUTTA -vielä juridiikkaa. Jos tuossa risteyksessä olisi tullut kolari jossa kolmas osapuoli olisi loukkaantunut tai muuten kärsinyt. KUKA OLI SYYLLINEN/VASTUULLINEN?

Kyselee
Pentti Kauppi, mies joka hinasi tyhjää autoa.

Ei kommentteja: