maanantai 4. maaliskuuta 2013

RUNEBERGINKADULTA MECHELININKADULLE

http://www.mad.fi/fillari/isot/echetiukka2.jpg (4.3.2013)

Historia toistaa itseään Helsingin liikennesuunnittelussa. 1970-luvulla yksityisautoistumisen myötä ratkaistiin Töölössä ongelmat helposti. Runeberginkadulla kavennettiin jalkakäytäviä ja kadunvarsipysäköinti poistettiin. Näin saatiin katutlilaan yhdet lisäkaistat. Kura lensi jalankulkijoiden päälle helpommin, kun pysäköityjen autojen rivistöt poistuivat.

Nyt on vuorossa toinen Töölön pääväylistä eli Mechelininkatu. Siellä jo entisestään kapeat jalkakäytävät ovat arkisin päivällä jakeluautojen ja laittomasti "toviksi"pysäköityjen henkilöautojen tukkeuttamia. Iltaisin kadunvarsipysäköinti on sallittua ja jalkakäytävät siten miellyttävämpiä. Nyt kadusta suunnitellaan ympärivuorokautista autoliikenteen imuria, kun kadunvarsipysäköinti poistetaan. Mediassa aasukasviihtyvyyden syntipukiksi on löydetty suunnitellut pyöräkaistat. vaikka autoliikenteelle ja rekkaliikenteellekin tässä pedataan sujuvampia läpiyön väyliä.

Ikävä kyllä on melkoisen varmaa, että pyöräilijää tulee ärsyttämään pyöräkaistoilla ajo, koska kadunvarsipysäköintiä ei enää ole. Tällöin laittomasti pysäköidyt autot ja ymmärrettävästi välttämättömät jakeluautot tulevat tukkimaan väylät.

Risto Larjavaara

Ei kommentteja: