maanantai 3. tammikuuta 2011

HURRAA HELSINKI


Tilastokeskuksen luvut osoittavat Hesan olevan vähiten autoistunein kunta eli 386 henkilöautoa tuhatta asukasta kohden .Kaupunginosista Länsi-Pakila on autpistunein luvulla 500 ja  Itä-Pakila 490. Pienimmät luvut löytyvät Itä-Pasilasta (210), Ruoholahdesta (230), Kallio-Sörnäisistä (240) ja Vallilasta (250). Lienee selviö, että hyvä joukkoliikenne on pääsyy Helsingin hyvään tulokseen ja vastaavasti harvaanasutuissa maalaiskunnissa henkilöauto on lähes välttämättömyys.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Huraa Helsinki ja häpeä kotikulmat :(
Ja kuulisittepa miten täällä Paloheinä-Pakila alueella vastustetaan esim. uuden poikittaisen bussilinjan rakentamista :) Tosin täällä vastustetaan vähän kaikkea.
Mutta jotain hyvää jos ei pahaakin, kohteliaita ovat nuo kotikatujen autoilijat totaalipyöräilää kohtaan :D
Ainakin Paltsin nurkka on vähän julkisen liikenteen periferiaa, toivottavasti tilanne muuttu.

Anonyymi kirjoitti...

No sehän on selviö että Helsingissä ei todellakaan tarvitse omistaa tai käyttää autoa, maaseudulla se on toista. - Mutta mua ihmetyttää myös tuo Helsinki-panoraamakuva; mistä ihmeen ilmansuunnasta se on otettu ? Onko siihen pistetty eri kuvia päällekkäin, olen sitä pähkäilly. Syntyperäsenä stadilaisena en vaan tajuu että miten se voi olla noin, onko kuva väärinpäin vai mitä ?