tiistai 18. elokuuta 2009

JOSKO VIHDOINKIN RENGASLUKOTUseissa Euroopan sivistysmaissa on käytetty rengaslukkoja jo vuosikymmeniä itsekkäimpien autoilijoiden pelotteena. Nyt niitä harkitaan otettavaksi käyttöön Suomessakin.

Julkista pysäköinninvalvontaa koskeva laki on vuodelta 1970. Parhaillaan Oikeusministeriön asettama työryhmä pohtii koko lainsäädännön uudistamista. Ehdotus pitäisi tulla ulos helmikuun loppuun mennessä.

Röyhkeimmät autoilijat naureskelevat 40 euron alhaisille parkkisakoille ja vähäiselle pysäköinninvalvojien määrälle. Rengaslukko ei enää nauratakaan. Se pakottaa kuskin muihin toimenpiteisiin kuin tuulilasissa olevan virhemaksun heittämisen katuojaan.

Tärkein asia on ennakkopelote. Näin saadaan törkeimmät tapaukset vähenemään.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Tämä olisi erittäin tervetullut ja varmasti pureva keino häiriöparkkeeraamisen kitkemiseksi. Ongelmana tänä päivänähän on monesti juuri se, että 40 euron sakko ei tunnu missään. Se on vain rahaa (toisille hyvin pieni raha) jonka kätevästi maksaa verkkopankissa minuutissa ja ongelma on poissa. Sen sijaan jos ihminen joutuisi laittamaan väärin pysäköidyn autonsa takia OMAA AIKAA niin tilanne olisi ihan eri. Kannatan lämpimästi pyörälukkojen käyttöönottoa!