keskiviikko 17. syyskuuta 2008

TURUSTA LÄHILIIKENNEYHTEYDET SALOON, LOIMAALLE JA UUTEENKAUPUNKIIN


Turun suunnalta puhaltaa uusia tuulahduksia. Varsinais-Suomen liitto on liikenneministeriön kanssa laatinut selvityksen, jossa rautateille saataisiin lähiliikenneyhteydet ennenkaikkea Saloon mutta myös Loimaalle ja Uuteenkaupunkiin. Suuri ongelma on yksiraiteisuus. Viime päivinä uutisista on saatu jälleen kuulla, miten koko entisen ja nykyisen pääkaupungin välinen rata on poikki ties mistä syystä. Jos rata olisi kaksiraiteinen, niin ohitusmahdollisuus olisi olemassa. Nyt
jonkun ratatyökoneen rikkoutuminen katkaisee kaiken liikenteen. Turusta näihin kolmeen kaupunkiin päästäisiin lähiliikennejunalla reilusti alle tunnissa. Ylivoimaisesti tärkein yhteys on Turun ja Salon välinen yhteys. Tälläkin hetkellä tuhannet tekevät työmatkoja kaupunkien välillä. Koskahan kauniit puheet raideliikenteen kehittämisestä ilmastomuutoksen myötä alkavat muuttua teoiksi?

Surullinen viesti tulee Etelä-Savosta. Maakuntahallitus on päättänyt poista aluevarauksen Mikkelin ja Heinolan välisestä oikoradasta. Se tarkoittaa 500 metriä leveän maakaistaleen vapauttamista muuhun käyttöön ja hankkeen hautaamista vuosikymmeniksi.

p.s. Autoton päivä on ensi maanantaina eli 22.9. Enemmistö jakaa kevään "juhlanumerolehteään" Espan teltoilla perinteiseen tapaan.
Klo 17,00 järjestetään KRIITTINEN PYÖRÄRETKI Havis Amandan patsaalta.

Ei kommentteja: