torstai 17. syyskuuta 2015

Nyt kävelemään!

HUOM! Yhdistyksen uusi osoite: www.enemmisto.fi


http://www.basambooks.fi/img/kannet_isot/978-952-260-339-5.jpg
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjTEFHouRKLDqvlupfnIvtg1ZO0wpIpyx-r1xZl8baueOwpNpOLiZyEXAtiqzqkh8eevyegB3LbEbtZR_3bG5O4kOFl6fYD9Qvo50_1cUolqouWC3q04w2ZvwlutKV6hAK9iKXMum7hs3Q/s1600/150131.jpg (17.9.2015)

Edellisessä blogissani toivotin melurauhallista syksyä. Edessä on vuoden parasta aikaa pitkillekin kävelyretkille. Filosofisillekin. Hyttyset, prätkät ym. moottorimölisijät vähenevät olennaisesti päivä päivältä ja luonnon värikkyys vastaavasti lisääntyy.

Tänä vuonna on ilmestynyt Pariisin yliopiston filosofian professorin Frédéric Grosin teos "Kävelyn filosofiaa" (Basam Books, 252 s.). Ymmärrettävästi kävely on yksinkertaisin liikkumisen muoto, johon ei tarvita välineitä tai erikoistaitoja. Jokainen on kokenut, miten rauhallinen kävely avaa mieltä. Syntyy uusia oivalluksia. Teoksessa on monien filosofien ja kirjailijoiden ajatuksia, miten kävely voi olla oivallinen ajattelun työkalu. Immanuel Kant - Arthur Rimbaud - Mahatma Gandhi - David Thoreau - Robert L Stevenson - Friedrich Nietzche. Samalta kustantajalta ilmestyi viime vuonna Suomen Kirjailijaliiton uuden puheenjohtaja Jyrki Vainosen teos "Askelia - kirjoituksia kävelemisestä" (138 s.). Esseissä liikutaan mm. Pyynikinharjulla ja Irlannissa.

Netistä löytyy mainio Jalkaisin -blogi. Jyväskyläläinen Upe Nykänen esittelee kävelyreittejään Suomessa ja myös ulkomailta. Sivuilta löytyy satoja - toistan - satoja juttuja kera kuvien. Tässä muutamia:

Järvenpään kävelykatu

Päiväkävelyllä Joensuussa

Hailuodon Marjaniemessä

Jääkävelyllä Saimaan Linnansaareen

Lukuisia Late Lammas -kävelykierroksia Lontoossa ja Bristolissa


Katso http://jalan.fi/ ja http://jalkaisin.blogspot.fi/


          HUOM! Yhdistyksen uusi osoite: www.enemmisto.fi

Ei kommentteja: