perjantai 18. huhtikuuta 2014

Autottomin paikka ydinkeskustassa

http://www.hs.fi/juttusarja/kaisaniemi/artikkeli/Maine+ja+pimeys+luovat+pelkoa+Kaisaniemen+puistoa+kohtaan/1135229999514 (18.4.2014)

Näin pääsiäisen hiljaisuuden aikana annan rauhallisen vihjeen paikasta Helsingin ytimessä, jonne ei ikinä eksy yksityisautoja. Se sijaitsee Päärautatieaseman pitkien laiturien päässä lähellä Kaisaniemen ravintolaa. Sinne on rauhoittavaa kävellä eikä siellä ole juuri ikinä ketään muuta. Valoa ja aurinkoa riittää. Ainoa liikennemelu on lähtevät ja tulevat junat, jotka ovat minulle mieluisia ääniä.

Viime ajat on voinut seurata radan varteen valmistuvia taloja. Monet ovat suuttuneet. kun avoin panoraama Eduskuntatalolta Siltasaareen on käytännössä katkennut. Voi kuitenkin kysyä, miksi ihmeessä pääkaupungin ydinkeskustassa pitäisi olla tuollainen rakentamaton jättialue. Mielestäni kiinteyttäminen on ollut välttämätöntä.

Alueesta on tulossa ihan mielenkiintoinen. Toivottavasti vuonna 2018 valmistuva puuarkkitehtuuria edustava Keskustakirjasto kruunaa alueen. Vanhan tiilimakasiinin rippeet on syytä kunnostaa muistoksi alueen rautatiehistoriasta.

   Risto Larjavaara

Ei kommentteja: