maanantai 18. kesäkuuta 2012

Loistava baana


Baanan avajaisista. mip63.com (18.6.2012)

Helsinki-päivänä baana vihdoinkin avattiin. Se on kerrassaan mainio yhteys lahdelta lahdelle läpi ydinkeskustan eli Ruoholahdelta Töölönlahdelle. Kummassakin päässä on hyvät pyöräily- ja jalankulkuyhteydet eri suuntiin. Oli ilo jakaa uusinta lehteämme tosityytyväisille ihmisille ja näyttää 1/2005 ollutta juttuamme ratakuilun avaamisesta kevyelle liikenteelle.

MTV3 haastatteli minua uutisiinsa, mutta jostain syystä se jätettiin pois. Taisin puhua liian tyhmiä. Tilalla oli jo 1970-luvulla nimenomaan yksityisautoilun kiihkeä kannattaja Harry Bogomoloff. Onneksi Helsingin Polkupöräilijöiden vpj. Otso Kivekäs oli myös haastateltavana. Avajaistilaisuudessa jalaankulku jäi täysin pyöräilyn varjoon puheissa. Haastattelussani halusin painottaa baanaa myös keskeisenä parannuksena jalankululle.

Kuinka helposti jalankulkija, lastenvaunujen työntäjä tai pyörätuolila liikkuva pääsekään tasaista reittiä ilman lukuisia liikennevaloja Ruoholahdesta Rautatieasemalle. On ihmeellistä, miten alle 1,5 kilometrin pituinen baana onnistuu yhdistämään helposti eri kaupunginosia.

Risto Larjavaara

Ei kommentteja: