perjantai 20. huhtikuuta 2012

KOTIMAISISSA TV-SARJOISSA JALANKULKIJAONNETTOMUUKSIEN POHDINTAA


Parhaillaan kahdessa suositussa tv-sarjassa tulevat liikenneonnettomuuksien seuraukset näkyvästi esille.

"Salatuissa elämissä" keskeinen henkilö Seppo Taalasmaa luulee ajaneensa jalankulkijan päälle. Hän ei pysähtynyt tarkastamaan. Omantunnan tuskat ajavat ryyppykierteeseen ja lopulta hirttäytymisyritykseen. Tässä sarjassa on ollut lukuisia asiallisia teemoja (esim. homous), jotka todennäköisesti paremmin muuttavat nuorison asenteita kuin kuivan asiallinen valistus.

"Kotikadussa" juristi Pertti Mäkimaa jää auton alle. Päälleajaja Ninni itse jäi lapsena juristin auton alle. Liikuttavan vahvasti tuodaan esille, miten isoon joukkoon tällainen onnettomuus vaikuttaa.

"Jäädä kiinni" -asenne on hyvin yleistä rattijuoppouden yhteydessä. Kunhan ei siis jää kiinni. Mitenkähän saisi sellaisen asenteen vallitsevaksi, että rattijuoppona tai kaahaillessa (yhdessä usein) voi saada elinikäisen helvetin omantuntonsa kanssa aiheuttaessaan toisen ihmisen loukkaantumisen tai kuoleman.
---

ENEMMISTÖN KEVÄTKOKOUS SIIRRETTY
Kevätkokous siirretty viikolla eli onkin ti 15.5. Arkkitehti Ilonen alustaa 17.30 ravintola Elielin kabinetissa. Katso aikaisempi blogi.

Ei kommentteja: