torstai 5. tammikuuta 2012

ILTA-SANOMAT, WIKIPEDIA JA TOTUUS


Ilta-Sanomat räväytti verkkosivuillaan 30.12 näyttävästi otsikoinnin "Radikaalien liikennevaatimukset Helsingissä: Pian kuritetaan pysäköijää!" Juttuun on otettu kaksi suoraa lainausta nettietusivumme liikenneohjelmasta pääkaupunkiseudulle. Kohdat "yksityisautot" ja "pysäköinti" on asiallisesti lainattu. Kiitos lehdelle ohjelmamme esittelystä. Tähän asti kaikki hyvin!

Juttu päättyy seuraavasti: "Monia yhdistyksen alkuajan jäseniä toimii yhä yhdistyksessä. Tunnettuja entisiä tai nykyisiä enemmistöläisiä ovat muun muassa Osmo Soininvaara, Oras Tynkkynen, Ville Komsi ja Ilkka Taipale." Tämä on suoraan kopioitu Wikipediasta. Jutun jälkeisissä keskusteluissa kaiken maailman Pillit ja Pullat kauhistelevat, miten nuo vieläkin ovat pahan Monnin eli Enemmistön touhuissa. Korjattakoon nyt virallisesti asia. Yhdistys perustettiin 1968. Kokoonkutsumiskirjeessä oli paljon sen ajan tunnettuja nimiä, mutta esim. Ilkka Taipale ei ole toiminut yhdistyksessä ainakaan 40 vuoteen. Osmo Soininvaara ja Ville Komsi olivat mukana aktiivisesti 1970-luvulla, mutta jäivät jo sillä vuosikymmenellä pois toiminnasta. Nuori Oras Tynkkynen on kerran ollut kutsuttuna alustajana syyskokouksessamme. Tässä totuus.

Fiksuimmat pillit ja pullat innostuneina iltsikan jutusta löysivät wikipediasta lyhyen artikkelin Enemmistöstä. Sieltä löytyy kohta, jonka mukaan yhdistys on ottanut vastustavan kannan Talin golfkenttään. Tieto on perätön. Kirjoitin juuri Wikipedian "keskustelu" -kohtaan: Enemmistö ry:n monivuotisena puheenjohtajana en voi ymmärtää, että me yhdistyksenä vastustaisimme jotain Talin golfkenttää. Joku yksittäinen jäsenemme on saattanut jonnekin keskustelupalstaan tällaista mielipidettä kirjoittaa, mutta me yhdistyksenä emme siis ole tällaista ajamassa. Minulla on hallussa kaikki pöytäkirjamme ja julkilausumamme. Wikipedian "virallisen" tekstin mukaan me vastustamme autoilua. ei pidä paikkaansa. Sensijaan me vastustamme yksityisautoilun ylivaltaa kaupunkisuunnittelussa. Haja-asutusalueilla yksityisautot ovat ymmärrettävästi välttämättömiä varsinkin kun linja-autoliikenne on aikoja sitten hävinnyt maisemista. Jokin tuossa Wikipediassa mättää, kun virheellisiä tietoja ei korjata pyynnöistä huolimatta!

   Risto Larjavaara

Ei kommentteja: